Blog3

Prodaja pod utjecajem okoline

Percepcija i utjecaj dolaze iz više izvora. Najprije iz naše okoline ili klijenata koji zanimanje prodavača dovode u vezu s negativnim riječima poput: lažac, agresivan, bahat ili prevarant. Takva percepcija dolazi ponekad i iz samih poduzeća u kojima rade. Neki radnici u poduzećima promatraju prodavače kao problem, jer žele promijeniti postojeće stanje, politike i procedure unutar poduzeća kako bi brže ili bolje obavljali svoj posao. Klijenti ne odgovaraju na e-mailove, pozive ili se ne žele sastati s njima. Iako statistike pokazuju da oko 12% zaposlenih radi kao prodavači, malo tko želi biti poistovjećen s ovim pridjevima.

Kako bi izbjegli takve konotacije i usporedbe, prodavači, a i njihove organizacije, pribjegavaju i inzistiraju na opisnim izrazima put „Tehničkog predstavnika“ ili „Savjetnika“. No, istovremeno je to mač s dvije oštrice. S jedne strane postoji obveza prodaje proizvoda ili usluga, postizanja ciljeva, osvajanja bonusa, a s se druge skriva činjenica da se uopće radi u prodaji. To skrivanje nanosi štetu, jer izaziva zbunjenost i sukob, kako kod prodavača, tako i kod kolega i klijenata. Svakodnevno buđenje i odlazak na posao čiji sam naziv stvara konflikt i osjećaj krivnje iscrpljujuć je za svakog, a najviše za prodavača.

U potrazi za rješenjem tog problema, prodavači često napuštaju i vrlo uspješne prodajne karijere kako bi preuzeli rukovoditeljske pozicije ili neki uredski posao koji od njih ne zahtijeva prodaju, čak i po cijenu puno nižih primanja. Na rukovoditeljskim pozicijama često na svoje podređene prenose vlastite neriješene sukobe i nelagodu vezanu uz prodaju, govoreći o njoj na onaj način koji je njima smetao kada su se oni bavili tim poslom.

Sigurno je da jedan dio takvog shvaćanja prodaje leži u problematičnim praksama prodaje tijekom 20. stoljeća, kojih se neki još uvijek drže. Stoga je jednostavno razumjeti zašto se osobe s čvrstim i pozitivnim načelima ne žele vezati uz nemoralne metode prodajne prakse. Prodavači rade u izazovnoj i zahtjevnoj profesiji. Obaviti desetke telefonskih razgovora, poslati mnogobrojne e-mailove, zvati nepoznate ljude u nadi i želji da se pronađe kupac, zahtijeva ogromnu količinu volje i samopouzdanja.

This Post Has One Comment
  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.