Adult Agent Blur 684385

Osobnost kao najvažniji prodajni alat

Često se čini da je za uspješnu prodaju potreban dobar prodajni “trik” ili “tajno oružje”. S obzirom na to da u stvarnoj prodaji toga nema, dobri se prodavači koriste nekim alatima koji mogu imati sličan učinak. Jedan  od tih alata, a koji je tako često zapostavljen, jest upravo osobnost samog prodavača.

Mi nismo,  uz poneku rijetku iznimku koja potvrđuje pravilo, naša tvrtka,  proizvod ili usluga… mi smo – “mi”! I baš zbog toga naša je osobnost ključ stvaranja dobrog dijaloga i  komunikacije između nas i druge strane tj. (potencijalnog) kupca. Upravo tako glasi bezvremenska formula prodajnog uspjeha: „naša osobnost = najbitniji prodajni alat“.

Kada je pustimo van vrlo ćemo brzo svjedočiti novim, natprosječnim prodajnim (ali i životnim) uspjesima. Zašto  je to tako? Zato što u trenutku kada pokažemo našu pravu, neglumljenu osobnost, druga strana nesvjesno pokazuje svoju, a to nas dovodi do puno dubljeg, otvorenijeg i emotivnijeg kontakta. Takav kontakt potom stvara ljudsku povezanost, sklad i povjerenje – a upravo su to temelji uspješne prodaje.

Piše: Igor Belošić