Strategija

Vlastita razvojna strategija

Piše: Igor Belošić, MBA, MSc., gost predavač na ESAS-u 2017. i ESAS-u 2018.

Imate li je? Što uopće vlastita razvojna strategija (poslovnog, profesionalnog i/ili prodajnog) ustvari je? Vlastita razvojna strategija trebala bi biti dugoročni cilj koji imam za sebe i svoj poslovni razvoj, a ujedno bi mi trebala odgovoriti na temeljno pitanje – gdje se vidim, odnosno gdje ću biti, za pet godina?

U vrlo pojednostavljenom obliku radi se o malim, ali vrlo važnim dijelovima koji stvaraju veliku sliku o tome kako ću ja (ili moj biznis odnosno tvrtka ako translatiramo na taj nivo) izgledati za nekoliko godina. Vi koji malo više pratite moje objave, radove i predavanja na temu moderne prodaje, managementa i vodstva znate da je to upravo moja glavna „opsesija“ – prodaja kao mozaik!

Najčešće svatko od nas napravi i osmisli dobru vlastitu strategiju prodajno-poslovnog razvoja, ali praksa nam pokaže da se većina toga nikada ne ostvari.
Na pitanje zašto je to tako tj. zašto nam je provedba pravilno donesene strategije toliko zahtjevna i loša nema jedinstvenog odgovora, ali je daleko najčešći i možemo ga uzeti kao pravilo, taj da ne znamo sprovesti samu strategiju.

Kada ovu premisu podignemo na nivo firme tada vrlo često vlasnik ili uprava stvore izvrsnu strategiju, ali je u provedbi spuste na razinu srednjeg managementa i tada dolazi do problema u provedbi jer srednji management jednostavno nije sposoban ili spreman na postavljene mu zahtjeve!
Na našem osobnom nivou mi također spuštamo provedbu strategije našem „srednjem managementu“, a on se u tom slučaju odnosi na naše navike, standardne obrasce ponašanja, zonu komfora, svakodnevne obaveze, rad 9 – 17 i na sve one ostale, bezbrojne kamenčiće iz mozaika traženja izgovora i alibija (krećem od sutra, vježbam od sutra, prestajem pušiti 1. 1…). Na našem osobnom nivou naše strategije su nam, ili bi nam barem trebale biti, jasne kako emotivno (srce) tako i u glavi (ratio) gdje smo svjesni što i kako moramo napraviti da bismo došli do željenog cilja. No u većini slučajeva padamo u samoj izvedbi. Ne odradimo. Zabušavamo. Lijeni smo. Loš nam je srednji management koji sam gore opisao…

E sada, uspješni pojedinci (vrijedi i za tvrtke) imaju, i to bez iznimke, strategiju. Neki čak i napisanu. Mnogi nemaju napisane, ali je imaju u glavi i to vrlo jednostavno možete provjeriti sami za sebe – komad A4 papira, olovka i 15 minuta vremena. Ono što ste napisali Vaša je strategija poslovno-prodajnog razvoja za narednih 3-5-10 godina. Nemate li je onda ste totalni poslovni amater i „just another brick in the wall“!

Na razvoj svoje poslovne strategije direktno utječete učenjem. Učenje i nove spoznaje su apsolutni motor znanja koji uz vlastitu individualnost daju pravu formulu prodajnog (i poslovnog, ali i cjelokupnog životnog uspjeha). Budite svoji, budite autentični i nemojte kopirati nikoga. Iz takve jednostavnosti koja je potkrepljenja znanjem iz područja vašeg poslovanja bit ćete izuzetni. Svi danas raspoloživi resursi za učenje – knjige, internet, radionice, događanja poput ESAS-a naprosto su kao mitski grad Eldorado, zlatni izvor iz kojeg možemo crpiti snagu za vrhunske rezultate. Investirajte u sebe, poboljšajte svoja poslovna znanja, postanite bolji i razvit ćete se do neslućenih visina.