Officeloop Cover.jpg

Svjesna komunikacija na radnom mjestu

Uspješna poslovna komunikacija započinje i prije nego što stignemo na posao. Dok se vozimo prema poslu  usredotočeni smo na ono što ćemo morati učiniti kada tamo stignemo ili na nešto to nismo završili prije nego smo otišli od kuće.

Ako se umjesto toga usredotočimo na svjesno disanje ili na ono što se događa u tom trenutku, možemo uživati u svakom trenutku putovanja na posao. Ako na posao stignete nakon što ste već prakticirali svjesnost dok ste još putovali, stići ćete sretniji i opušteniji nego prije, a uspješnu komunikaciju ostvarivat ćete mnogo lakše.

Vaš stav prema poslu i poslovnim odnosima utječe na vaš način komunikacije u poslovnom okruženju. Mogli biste imati dojam da je svrha vašeg rada služiti drugima, proizvoditi ili prodavati određeni predmet ili robu. Ali dok ste na poslu, ujedno proizvodite misli, govor i postupke. Komunikacija je dio vašeg posla jednako kao i konačni proizvod. Ako u svom okruženju komunicirate dobro, ne samo da vi uživate nego i stvarate skladno ozračje koje će vladati i u poslu. Sve što činite obuhvaćat će izraženiji element suosjećanja te više koristiti većem broju ljudi.

Izvor: Umijeće komuniciranja, Thich Nhat Hanh